Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


180 éve Isten útján - Templomszentelési-búcsú Győr-Újvárosban

2021.09.12

p1580185.jpgNagy alkalom egy plébániai közösség életében, amikor szeretett templomuk felszentelésének ünnepéről emlékeznek meg. Párhuzamba lehetne állítani azzal, amikor a család egy tagjának születésnapja van: mindegyik hozzátartozó az ünnepelt kedvében jár, ünnepséget szerveznek a tiszteletére, amelyet hosszú előkészítés előz meg, és mindenki osztozni akar szeretetben az ünnepelttel.

Valahogy így érezhetett most egyházközségünk is, hiszen szeretett templomunk felszentelésének 180. évfordulóját ünnepeltük 2021. szeptember 12-én, vasárnap 18 órai kezdettel. Nagy idő egy egyházközség életében egy ilyen nagy jubileum, így közösségünk az augusztus 6-i Urunk színeváltozása templombúcsúnk mellett e templomszentelési búcsúi szentmise keretében is hálát adott a 180 év minden kegyelméért. A szentmise előtt 17 órától a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusba való bekapcsolódás jegyeként szentségimádást tartottunk plébánosunk Lukácsi Zoltán atya vezetésével. A szentmise főcelebránsa és szónoka szintén Zoltán atya volt, aki a győr-újvárosi Segítő Szűzanya képével díszített miseruhát viselte, amely még 2014-ben készült és lett megáldva. Elmélkedésében párhuzamot volt a 25 évvel ezelőtti valamint a mostani pápalátogatás kapcsán. A szentmise végén pedig megmutatta a híveknek azt a pápai szertartás/forgató könyvet, amelyet II. János Pál használt pannonhalmi látogatása idején. Ebből a szertartáskönyvből a világon csak 3-4 db létezik.

A legszentebb áldozat bemutatása után Zoltán atya és az asszisztencia levonult a sok csodát tevő Újvárosi Segítő Szűzanya kegyoltárához. Imáinkban újra felajánlottuk a Segítő Szűzanyának egyházközségünket, városrészünket, élő és elhunyt jótevőinket és mindazokat akik őszinte szívvel kérik az Újvárosi Szűzanya oltalmát.

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

Fotó: Radicsné Csőre Andrea

Híreink csakis forrásmegjelöléssel használhatóak fel!