Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Magyarok Nagyasszonya-szobor ünnepélyes megáldása Győr-Újvárosban

2012.10.08

 Magyarok Nagyasszonyának főünnepe Győr-Újvárosban 2012.10.08

A Győr-Újvárosi egyházközség Magyarok Nagyasszonyának főünnepén buzgó lélekkel gyűltek össze az újvárosi plébánia-templomban.

dscn0721.jpg

Az ünnep fényét emelte, hogy ezen a szentmisén került sor a templomban található Magyarok Nagyasszonya-szobor ünnepélyes megáldására, melyet Lévai József restaurátor, hálából újított fel a Szűzanya tiszteletére. Így egy gyönyörűen felújított szoborral kezdtük meg ünnepünket. Az ünnepi szentmisét főtisztelendő Zsebedics József c. kanonok, templomunk plébánosa mutatta be. A szentmise ünnepi menetben a pap és az asszisztencia bejövetelével kezdődött. A plébános homíliájában megemlékezett államalapító Szent István királyunkról. Szent István halálakor felajánlotta országát Máriának, amit a magyarok szent örökségként származtattak nemzedékről nemzedékre. Elmondta, hogy a történelem folyamán bár mi megfogyatkoztunk a fiúi kegyeletben, ő megmaradt Édesanyánknak és Nagyasszonyunknak. 

A homília után került sor a Magyarok Nagyasszonya szobor megáldására. A megáldást követően a pap és a hívek, Eszterházy Pál nádor, Magyarország főpatrónájához intézett imádságát mondtuk el. Kértük a Szűzanyát, hogy segítse továbbra is állandó pártfogásával szegény magyar népünket. Ezen ájtatosság megható része volt a szentmisének. Hazánk egy évezreden keresztül érezte az Isten Anya különleges pártfogását. Ezért adtunk hálát ezen ünnepen, és kérjük továbbra is anyai oltalmát hazánkra.

Magyarok Nagyasszonya; könyörögj érettünk!

"Ó ékes szép virág, édes Jézus

Mennybéli rózsa-ág áldott Szent Szűz.

Angyaloknak, királynéja, Magyaroknak szószólója áldott Szent Szűz.

Ezerszer áldott vagy, édes Jézus,

Te érdemed oly nagy, áldott Szent Szűz.

Dicsértessél, tiszteltessél, országunkon fényeskedjél, áldott szent Szűz.” (népének)

Az eseményről készült képeket megtekintheti itt.

Horváth Csaba

Kép: Bálint István