Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A világháborús hősökre emlékeztünk pünkösdhétfőn

2017.06.29
A Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából 2017. június 5-én, pünkösdhétfőn az újvárosi Szent József templomban tartott ünnepi megemlékezést a városvezetés és az újvárosi hívek immár a hagyományokat követve hatodik alkalommal.
 
 
Az ünnepi szentmisét Zsebedics József c. kanonok-plébános az elhunyt újvárosi háborús hősök lelki üdvéért ajánlotta fel. A plébános méltatta egyik korábbi elődje, dr. Nagy József plébános tevékenységét, akinek köszönhetően a templomban emléktábla került elhelyezésre a második világháború hősi halottai és áldozatai emlékére.
 
 
A szentmise után a himnusz éneklésével kezdődött meg az ünnepi megemlékezés. A város vezetése nevében Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő ünnepi beszédében kiemelte: A templom előcsarnokában található táblákon nevek vannak, a nevek mögött emberek, családok és sorsok húzódnak meg: újvárosi emberek, újvárosi családok. Majd elmondta, hogy vannak hősök akik ismertek, mint a templomunk emléktábláin szereplő nevek, és van sok millió ismeretlen ember, akikről nem tudunk semmit sem. Nekik is köszönhetjük, hogy ma itt állhatunk és magyarul, magyarként tiszteleghetünk előttük.
 
 
Az ünnepség végén Képviselő úr megkoszorúzta az első és a második világháború hősi halottai és áldozatai emlékét őrző táblákat a templom előterében, majd a Szózat éneklésével zárult a megható megemlékezés.
 
 
Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.
 
Horváth Csaba 
Fotó: Bálint Krisztina Anna
 
Híreink forrásmegjelöléssel használhatóak fel!