Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anyák napi köszöntés Győr-Újvárosban

2015.05.03

Május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük. Ez az a nap, amikor megköszönjük a sok gondoskodást az édesanyáknak. Aki még megteheti, megcsókolja édesanyja dolgos kezét és aki pedig már nem, az haló poraiban is áldja azokat a drága kezeket, amik őt kicsi gyermekként egykor járni tanították, az asztalára ételt tettek elé, ha sírt, letörölték a könnyeit és talán még érte mondott imákra is összekulcsolódtak valamikor. Ez a nap a háláé, ezért Uram, köszönjük az édesanyákat és imádkozunk értük, hogy legyen erejük a szolgálatban és örömük a családban és minden munkájukban...

A Győr-Újvárosi Urunk színeváltozása plébániatemplomban a délelőtti szentmise elején József atya köszöntötte templomi közösségünk édesanyáit, valamint megemlékezett azokról az édesanyákról és nagymamákról, akik már az Istennél vannak. Ezután került sor a plébániánkhoz tartozó gyermekek édesanyák napi köszöntőire, akik szép versekkel és énekekkel tették meghittebbé anyák napi műsorukat.

A szentmise után a pap és az asszisztencia levonult minden édesanya példaképéhez és segítőjéhez az Újvárosi Segítő Szűzanya kegyoltárához. Itt bizalommal kértük a Szűzanyát, aki sok csodát tett Újvárosban, segítsen minket abban, hogy Ő legyen számunkra az Istenhez vezető út.

Minket katolikus keresztényeket összekapcsol Jézus Édesanyja, ami Égi Édesanyánk, a boldogságos Szűz Mária iránt érzett szeretetünk. Kérjük Égi Édesanyánkat, hogy mi is részesei lehessünk az Ő szeretetének és imájának, hogy így szívközelségbe kerülhessünk Krisztussal.

 

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

Horváth Csaba

Kép: Bálint István

Híreink forrásmegjelöléssel használhatók fel!