Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Édesanyákat köszöntötték Győr-Újvárosban

2013.05.05

 Május első vasárnapján az Édesanyákat köszöntjük. Édesanyánk az a személy, akivel születésünkkor-de már előtte is- először kapcsolatba kerültünk, és akivel ez a láthatatlan kötelék megmarad egész életünkben.

 

 

A Győr-Újvárosi Urunk színeváltozása plébániatemplomban a délelőtti szentmisén köszöntötték a gyermekek, fiatalok az édesanyákat, nagymamákat. A gyermekek Vitnyédi-Németh István: Édesanyám című versét szavalták el, majd egyik ministránsunk azokról a szülőkről is megemlékezett, akik már nem lehetnek gyermekükkel. Egyik hívőnk pedig Óbecsei István Szeressétek az öregeket című versét mondta el. 

A szentmise után a pap az asszisztencia és a gyermekek levonultak a Győr-Újvárosi Segítő Szűzanya kegyoltárához és bizalommal kérték a Szűzanyát, aki sok csodát tett Újvárosban, segítsen minket abban, hogy Ő legyen számunkra az Istenhez vezető út.

Minket katolikus keresztényeket összekapcsol Jézus Édesanyja, ami Égi Édesanyánk, a boldogságos Szűz Mária iránt érzett szeretetünk. Kérjük Égi Édesanyánkat, hogy mi is részesei lehessünk az Ő szeretetének és imájának, hogy így szívközelségbe kerülhessünk Krisztussal.

Az eseményről készült képeket megtekintheti itt.

 

Horváth Csaba

Fotó: H. Cs, Bálint István