Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Öt Templom Advent Fesztivál zárózárókoncertje templomunkban

2014.12.22

Az Öt Templom Fesztivál gyülekezetei kicsiben olyan színesek, mint egész Európa. Egy utcányi tarkaságukkal közösen várják, remélik minden év decemberében, hogy az egyre növekvő téli sötétségben végül megszületik a Fény. A fesztivál szervezői az idei adventben is szép programokkal, többek között hanukai ünnepséggel, bibliaórákkal, adventi áhitattal próbálták a gyülekezetek és az érdeklődő emberek estéit szebbé tenni. Mindennap más templomban gyúltak ki a fények a tolerancia és a békesség fényei.

Az Öt Templom Advent Fesztivál majd egy hónapos programjának záró koncertje újvárosi katolikus templomunkban volt december 22-én, hétfőn este 19 órai kezdettel. A záróeseményen részt vettek az öt templom felekezeteinek lelkipásztorai. Így részt vett Viilányi Tibor a győri zsidó hitközség elnöke, Wagner Tamás az újvárosi református templom lelkésze, Polgári László, a görögkatolikus egyházközség parókusa, és templomunk vendéglátó plébánosa, Zsebedics József atya.

A zárókoncerten a Vándor Vokál és a Pilisi Trió együttes közös kórust alakítva magyar, szlovák, ruszin, örmény, latin, bolgár, korzikai népi és szakrális énekekkel hírdette a megváltó születését, amely méltó és gyönyörű lezárása volt a szép programokkal teli Öt Templom Advent Fesztiválnak.

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

Horváth Csaba

Kép: Halmy Fanni Öt Templom Fesztivál