Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az újvárosi Szervita nővéreknél járt a Mátraverebélyi Szűzanya kegyszobra

2015.04.29

2015. április 29-én, szerdán, délután 14 órakor érkezett meg a csodatévő Mátraverebély-szentkúti Szűzanya kegyszobrának -az eredeti szoborhoz hozzáérintett- másolata az újvárosi Szervita nővérek kápolnájába.
 

Április 25-én, szombaton volt Mátraverebély- Szentkúton a szerzetesek országos találkozója, melyen több mint 600 szerzetes atya, testvér és nővér képviseltette magát. Sajnos, mivel az országban élő idős és beteg szerzetes testvérek nem tudtak elmenni ezen eseményre, így a Szűzanya hozzájuk is ellátogat; országjárásra indul a szentkúti Szűzanya szobor hiteles másolata a szerzetes közösségekhez.

Így jutott el többek között szerdán, az újvárosban élő szervita nővérekhez, rendházuk kápolnájába, melyet egykoron Boldog Apor Vilmos szentelt fel.
Az eseményen szép számban vettek részt az Újváros és környékéről érkező hívek is. A szép bensőséges együttlét imaórával vette kezdetét Bogisich Ferenc ossm atya, a szervita világi rend nemzeti asszisztensének vezetésével, majd az esemény Szűzanya köszöntő imákkal és énekekkel zárult. 

Csodatévő Mátraverebély-Szentkúti Szűzanya; segítsd árva néped, és segíts minket is, kik hozzád menekülünk!

 

Az eseményről készült fotók megtekinthetők itt.

 

Horváth Csaba

Híreink forrásmegjelöléssel használhatók fel.