Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betegek világnapi szentmise a telepi Szent Erzsébet templomban

2022.02.12

betegek-vilagnapja-vn-22.jpg

II. János Pál pápa kezdeményezésére 1992. óta február 11. a Betegek Világnapja. 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett, 14 éves francia lánynak Lourdesban, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. Az egyház tanításai alapján a világnap célja, hogy "Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését."

A misét Dr. Lukácsi Zoltán, székesegyházi kanonok, plébános mutatta be. Az ünnepi alkalom kapcsán, a megyei kormányhivatal vezetője, Széles Sándor, kormánymegbízott mondott beszédet. A vezető kiemelte, hogy fontos ünnep a 30 éves jubileumi és sajnos a világnaphoz kapcsolódóan beszélni kell az elmúlt 3 évről is, melyet végig kísért a koronavírus járvány. “Az elmúlt időszakban, de akár az elmúlt 30 évben is mindenki rádöbbent arra, hogy érdemes felfelé kapaszkodni és felfelé tekinteni”- hangsúlyozta Széles Sándor, aki a testi és lelki egészség fontosságáról is beszélt. 
 
A misén ezt követően többen is felszólaltak, a hallgatóság között pedig jelen volt Dr. Pergel Elza és Szeles Szabolcs, alpolgármester is. A betegek szent kenetét is felvehették azok, akik előzetesen regisztráltak, nekik Dr. Lukácsi Zoltán szolgáltatta ki a szentséget. Az esemény az Újvárosi Művelődési Házban zárult szeretetvendégséggel.
 
Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.
 
Forrás: gyorplusz.hu
Fotó: gyorplusz.hu, Radicsné Csőre Andrea