Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldoggá avatási vigília a szervitákkal

2012.06.23

 „Új vezetőnk vagy, új barátnőnk vagy,

Kérünk, hogy mindig mellettünk maradj!

Cecília mesélj nekünk az úrról, Cecília mesélj a belső lelki útról…”(Kis lélek)

 

2012. június 17-én, Olaszországban, Nepiben (Vt) vette fel a boldogok sorába Eusepi Cecíliát, XVI. Benedek pápa képviseletében Angelo Amato bíboros a Szentté avatási Kongregáció prefektusa.  

A Szentatya az Angelus alatt megemlékezik az új boldogról: „Ez a fiatal, aki arra vágyott, hogy missziós nővér legyen, betegsége miatt arra kényszerül, hogy elhagyja a kolostort. Szilárd hittel élt, nagy áldozatkészségről tett tanúságot a lelkek megmentéséért. Életének utolsó napjaiban, a megfeszített Jézussal egységben ismételgette: «Milyen szép/jó Jézusnak adni magunkat, aki mindent nekünk adott!”

Angelo Amato bíboros a vatikáni Rádiónak ezt nyilatkozta: „Fiatal kora ellenére hősies érettségről tett tanúságot, ahogyan mély hittel nézett szembe ezer nehézséggel rövid élete során. Határtalan erővel és derűvel nézett szembe a nehézségekkel, anélkül, hogy elveszítette volna lélekjelenlétét. Nem veszítette el bátorságát, hanem teljesen elmerült az imádságban és testi, lelki szenvedéseit végtelen szeretettel ajánlotta fel az Úrnak. Azt hiszem, hogy Cecília hűséges volt Jézus szavához, aki azt mondta: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen engem…”  “Kettős üzenete van az erősség és a reménységé. Boldog Eusepi Cecília meghívja kortársait, hogy reménykedjenek az Úrban, és tekintetüket az égre emeljék, elméjüket és tekintetüket a az örökélet látóhatárára, a paradicsomra”.

Boldog Eusepi Cecília nyughelye a Nepi-i Szervita Atyák

San Tolomeo-i (Rózsafüzér) templomában.

A Győri Szervita Család a Győr-Újvárosi templomban boldoggá avatásának előestéjén megemlékeztünk Boldog Eusepi Cecília életéről és Szentségimádást tartottunk gondolatain elmélkedve!

A Szentségimádás után itt Magyarországon templomunkban hangzott fel először Mons. Marco Frisina által komponált négyszólamú Himnusz Cecíliáról. Köszönet kántorunknak: Vargáné Győri Margitnak és templomunk lelkes énekeseinek: Kránitzné Bálint Krisztinának, Bálint Istvánné Aninak, Horváth Csabának és Kránitz Tihamérnak.

Hálásak vagyunk az Úrnak és a Szűzanyának Boldog E. Cecília életszentségéért és mindazért, amit közbenjárásával tett és tesz lelkünk megmentése érdekében.

A két órás eseményt követően, a részt vevő „kis nyáj” szerény agapén vett részt a plébánián.

A vígíliai ünnepségről és a vasárnapi szentmiséről készült képeket megtekintheti itt.

Fazakas Gyöngyi Mária, osm