Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elhunyt Nagy Erzsébet M. Bóna szervita nővér

2016.10.27

A Szervita Nővérek a Fájdalmas Anya Szolgálói, az ismerősök nevében is fájdalommal, de a feltámadás hitében tudatja, hogy
NAGY ERZSÉBET MÁRIA BÓNA SZERVITA NŐVÉR
Életének 93., szerzetesi fogadalmának 75. évében az örökkévalóságba költözött.
Szeretett nővérünk földi maradványait 2016. November 9-én 14 óra 30 perckor helyezzük nyugalomra, a Rákoskeresztúri köztemetőben (1108 Kozma utca 8-10). Lelki üdvéért az engesztelő szentmisét délelőtt 11 órakor mutatjuk be a Szervita Nővérek Kelenvölgyi Rendházában (1116 Budapest, Hunyadi Mátyás u 24/B).

 

*

 

Nővérünk, 1923. december 26-án született Budapesten. 1938. november 28-án írta meg kérelmét, hogy beléphessen a Szűz Mária Szolgálóleányai Szervita Nővérek Magyar Kongregációjába. Beöltözésére 1940-ben került sor. 1941-ben tette le első fogadalmát, majd elvégezte az óvónőképzőt és Kőszegre került, ahol negyvennégy árva gyereket nevelt a Rend óvodájában, nagy odaadással, fáradságot sem kímélve. 1947-ben Rákosszentmihályon szentelte magát örökre az Úrnak. 1950. július 11-én Kőszegről hurcolta el az ÁVO Pusztamonostorra.
A rend feloszlatása után először szüleihez ment, majd óvónőnek jelentkezett a VIII. kerületbe. Nem egyszer érte megszólás azért, mert szerzetes, de ő „emelt fővel” vállalta hivatását. Közel 20 évig albérletben lakott, majd saját lakásában ápolta beteg édesanyját. Nyugdíjazása után is még dolgozott. Nagyon sok
kegyhelyre ellátogatott, zarándoklatokon vett részt, amíg tehette betegeket látogatott és rendszeresen járt engesztelésekre. Édesanyja halála után „félig-meddig” a Győr-Újvárosi Rendházba költözött. Nagylelkűen támogatta az épülő és megújuló rendházakat, templomokat. Nagy szeretettel, lelkileg és anyagilag is támogatott néhány kispapot, akiket „lelki unokáinak” nevezett.
Balesete miatt 2015-ben a Győri közösségből a Budapest-Kelenvölgyi „Názáreti Hajlékba”, (rendházba) került. A szenvedéseket nagy megadással és türelemmel viselte. Életének utolsó része már szinte csak fohászokból állt: „Jézusom légy irgalma, kegyelmes!”
Hisszük, hogy Nővérünk hivatása beteljesedett, találkozott és egyesült égi Jegyesével, és közbenjár értünk az Úrnál!
Végakarata szerint temetésére, csak egy cserép fehér cikláment szeretne, a koszorúra és virágra szánt pénzt, pedig szegény gyermekek megsegítésére kéri fordítani.
 

 

A gyászjelentés és Bóna nővérről készült képek megtekinthetők itt.

 

Híreink forrásmegjelöléssel használhatóak fel!