Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eltemették Borbély Mária Petra szervita nővért

2018.02.17

2018. február 15-én, csütörtökön gyászmise keretében helyezték örök nyugalomra a 92 éves korában elhunyt Borbély M. Magdolna Petra OSM szervita nővért a győri Szentlélek templom altemplomában. A 14 órakor kezdődő gyászmisét Főtisztelendő Benkovich Ferenc atya a Szentlélek templom plébánosa és a Szent Anna otthon lelkésze mutatta be, Zsebedics József nyugalmazott újváros-sziget-pinnyédi plébános, Németh Gábor kisbácsai, Dékány Ferenc ásványrárói, Schmatovits János nyug. plébános-egyetemi magántanár, Bogisich Ferenc a szervita világi rend nemzeti asszisztense, Philippe-Marie van Dael O.S.M (Fülöp szervita atya), Gyökér Gyula segédlelkész koncelebrálásával, a gyászoló rokonság a magyarországi Szervita Nővérek a Fájdalmas Anya Szolgálói, a szervita világi rend, illetve többek között a nagy számban összegyűlt újvárosi, pinnyédi, szigeti hívek jelenlétében.

 

A szentmise kezdete előtt a rózsafüzért imádkozták a hívek Petra nővérért, majd alkalmuk volt búcsút venni az elhunyt nővér koporsója előtt.

Az altemplom teljesen megtelt Petra nővér tisztelőivel, szeretteivel. A szentmise zenei szolgálatát Petra nővér tiszteletére és emlékére az újvárosi énekeshívek látták el. Ezúton is köszönjük Somfai Elemér kántor úrnak a lehetőséget.

 

Benkovich Ferenc homíliájában Petra nővérünk áldozatkész életéről elmélkedett. 

Ferenc atya elmondta hogy, mint a Szent Otthon lelki vezetője gyakran látogatta Petra nővért, hiszen életének utolsó szakaszát itt töltötte. Halála előtt 2 nappal nővérünk már érezte, hogy Jézus haza hívja. Petra nővérünk nyugodt szívvel, minden teher nélkül hagyta itt e földi világot, hogy immár Jézusnál legyen. Petra nővérünk megköszönte Istennek, hogy általa sok jót tehetett; szívét-lelkét, kezét lefoglalta, hogy sok jót tehessen vele Égi Jegyese. Ferenc atya adta reá utolsó áldását és a betegek szentségében is részesítette.

 

Ferenc atya figyelmeztetett, hogy Petra nővér szeretetben megélt hosszú élete, önfeláldozása, tenni akarása, Istenre való teljes ráhagyatkozása a hívek testi-lelki támogatása mindnyájunk számára intő példa. 

Zsebedics József atya a szentmise végén megköszönte Istennek Petra nővérünk életét, és azt, hogy Pinnyéden és Újvárosban is fáradtságot nem kímélve munkálkodott az Isten házáért, és hogy mindenkor a hívek lelki támasza volt.

Nővérünket utolsó nyugvóhelyére az altemplom egyik sírboltjába kísértük és imádsággal vettünk tőle búcsút.

 

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

A gyászjelentést itt, a nekrológot pedig itt tekintheti meg.

 

Horváth Csaba

Fotó: Borcsikné Jánosy Rita, H. Cs.

 

Híreink csakis forrásmegjelöléssel használhatóak fel!