Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Febr 4.- Rózsafüzértársulati összejövetel plébániánkon

2012.02.04

            Rózsafüzértársulati összejövetel

 

Rózsafűzér társulatunk immáron másfél éve alakult meg 20 taggal. Emlékszem mikor az újvárosi hívek nagy buzgósággal léptek be a társulatba. Gyöngyi Mária osm nővér volt az aki először felvetette ezen gondolatot. Ekkor egy egyházközségi hírdetményben ezen gondolatokat osztotta meg. Boldog II. János Pál pápa, a Rosairum Virginis kezdetű levelében, amellyel a Rózsafűzér Évét 2002-ben megnyitotta így elmélkedik a Rózsafüzérről:

„ Elváltozott előttük, arca ragyogott, mint a nap”  (Mt 17,2). Krisztus színeváltozásának evangéliumi jelenete, melyben a három apostolt , Pétert, Jakabot és Jánost magával ragyadja a Megváltó szépsége úgy tekinthető, mint a keresztény szemlélődés képe. Miközben ezt az arcot szemléljük, kitárulunk a szentháromségos élet misztériumának befogadására, hogy mindig megtapasztaljuk az Atya szeretetét és örvendjünk a szentlélek örömével. Így valósul meg számunkra is Szent Pál szavai: „ Mi pedig mindnyájan, akik födetlen arccal türözzük vissza az Úr dicsőségét, a dicsőségben fokról fokra hozzá hasonlóvá változunk át az Úr Lelke által”(2Kor 3,18)

Ezek a szavak mélyen kell hogy érintsenek bennünket, hiszen ahányszor betérünk az Újvárosi templomba, ezt a titkot szemlélhetjük! S ennek szemlélésében segít bennünket Jézus Anyja akiben a „Krisztus -szemlélés fölülmúlhatatlan mintaképét kapjuk” 

2012.február 4-én rózsafűzér társulatunk összejövetelt szervezett plébániánkon.

Szép számban jelentünk meg a plébánián. Az öszejövetelt egy Mária énekkel kezdtük, ekkor megköszöntük Máriának hogy így először egybegyűltünk mi rózsafüzér tagok. Ezután mindenki bemutatkozozott, elmeséltük hitéletünket egészen napjainkig. Ezt követte az örvendetes rózsafüzér elimádkozása. Ki a családokért, egészségért, lelki békéért, papokért, kispapokért, hivatásokért ajánlotta fel ezen rózsafüzért. Az imádkozás végén az agapé következett. Ekkor megbeszéltük, hogy havonta szervezünk ugyanilyen szép, lelki tartalmú összejöveteleket. Reméljük mindenkinek javára vált ez a találkozás. Én magam kívánom hogy még sokáig tudjunk imádkozni együtt a családokért, a hivatásokért, plébániai közösségünkért, a békéért és mindazokért akiket Isten elénk ad.

Szűz Mária  vezessen minket életünk minden napján.

Kép és szöveg: Horváth Csaba

rozsafuzer-talalkozo-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rozsafuzer-talalkozo-3.jpg

 

 

 

rozsafuzer-talalkozo-1.jpg