Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe Győr-Újvárosban

2014.02.02

Február 2-án, negyven nappal karácsony után a Győr-Újvárosi hívek Gyertyaszentelő Boldogasszony napját ünnepelték, mely a karácsonyi liturgia befejező eseménye és a szerzetesek világnapja is egyben.

 

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án arra emlékezünk, hogy Szűz Mária Jézus születése után negyven nappal bemutatta gyermekét a jeruzsálemi templomban. A nyugati liturgiában Szűz Mária tisztulásának, és a fénynek ünnepe lett. A görög liturgia a találkozás ünnepének nevezi, mert ekkor találkozott Krisztus az emberiséggel Simeon és Anna prófétaasszony személyében.

Első vasárnap lévén a hívek szokás szerint elimádkozták a teljes rózsafüzért. A szentmise elején plébánosunk, Zsebedics József és az asszisztencia az Újvárosi Segítő Szűzanya kegyoltárához vonult, ahol az atya megáldotta és megszentelte az emberi természetünket jelképező gyertyákat, hogy az isteni Fény kiáradjon és eltöltsön minden embert, majd ünnepi körmenetben vonultak a főoltárhoz. A szentmisén közreműködött templomunk szkólája.
 
Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

Horváth Csaba
Fotó: Bálint István