Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hálaadás Győr-Újvárosban

2013.01.04

2012. december 31-én, a polgári év utolsó napján győr-újvárosi plébánia-templomunkban hálaadó ünnepi szentmisére gyűltek össze az újvárosi hívek.

A 16 órakor kezdődő hálaadó szentmisét főtisztelendő Gyökér Gyula atya mutatta be. A szépen megtelt templomban a hívek hálát adtak Istennek az ez évben kapott kegyelmekért, hitükért. Gyula atya homíliájában elmondta, hogy az Isten vezet minket előre, utunkból elhárította a csapdákat, megerősített, bátorított, irányított és fenntartott minket. Megadta azt a kegyelmet, hogy ezen ünnepen most hálát adjunk neki, s aki Krisztust akarja követni, annak ezt a szeretet magatartást kell elsajátítania abban a tudatban, hogy egy dolog szükséges: az Atya kívánságait teljesíteni. Csak az Istennek szentelt idő, csak akaratának teljesítése marad meg, mégpedig Istenben, aki így az embert változhatatlansága részesévé teszi. Akkor az idő múlása nem szomorúsággal tölti el az embert, hanem örömmel, hiszen egyre közelebb hozza az Istennel való örök találkozást. A prédikáció után Gyula atya a hálaadó imádságot mondta el.

A szentmise befejező áldása előtt Gyula atya a Zsebedics József plébános által írt évértékelőt olvasta fel a hívek számára. Plébániánk hittan- és közösségi termét felújítottuk, emellett a tetőszerkezet és az ereszcsatorna javítására is sor került. Nagy öröm, hogy az újvárosi rehabilitáció keretében a város, illetve a győri püspökség hozzájárulásával kicseréli a templom teljes tetőszerkezetét, így az új műemlék-palával lesz befedve. Ez 2014-ben lesz várható. Nagy segítséget jelentenek egyházközségünknek az újvárosban élő Szervita nővérek, akik a hitoktatás, a roma-pasztoráció és az egyházközség lelki hitéletének aktív, áldozatos segítői. A plébános köszönetet mondott a hívőknek az egész évben nyújtott segítségért, imákért, amellyel segítették az ő és a közösség munkáját. A lélekemelő szentmise a pápai és a magyar himnusszal zárult.

Az eseményről készült képeket megtekintheti itt.

Horváth Csaba

Kép: Bálint István