Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hálaadó szentmise plébánosunk születésnapján győr-újvárosban

2012.02.12

Nagy örömmel és szép számban gyűltek össze az Újvárosi hívek az évközi idő hatodik vasárnapján.

plebanosi-koszonto-4.jpg

Kettős oka volt ennek az örömnek: A lourdes-i Szűz Mária emléknapját megünnepelni, valamint Zsebedics József c.kanonok plébános atyánkat felköszönteni, aki február 9-én  ünnepelte hetvenedik születésnapját.

A szentmise evangéliuma a leplában szenvedő betegről szólt, akit Jézus csodálatosan meggyógyított. Plébános atyánk homíliájában emlékeztetett bennünket erre a csodás szentírási részre. Jézus a betegekkel volt a legtöbbet hiszen nekik volt a legnagyobb szükségük rá. Hogy meg is gyógyuljunk hinnünk kell Jézusban aki hitünk által, meggyógyít bennünket testi és lelki bajainktól egyaránt. Ha kérünk valamit Jézustól ezt kérjük tőle, hogy testünk és lelkünk ne szenvedjen  a tisztátalanságtól.

A szentmise befejező áldása előtt köszöntötte fel a hívek nevében Horváth Csaba főministráns plébános atyánkat, aki kívánta a Szentháromság egy Isten áldását az atyára, hogy még sokáig gondozhassa a lelkeket, vezesse a nyájat ehhez kérve a Boldogságos Szűz Mária Anyai oltalmát és imádságát. Ezután Sípöczné Babos Tímea köszöntötte a plébánost a képviselő testület és a hívek nevében is. Köszöntő soraiban jókívánságait fejezte ki, és egy gyönyörű verset olvasott fel.

Könnyekig meghatva köszönte meg  József atya a köszöntéseket. Kérte hogy imádkozzunk érte, hogy valóban még sokáig lehessen közöttünk, és tudja folytatni szeretett hivatását a papi szolgálatot.

Kép: Kránitz Tihamér

Szöveg: Horváth Csaba

Az eseményről készült képeket megtekintheti itt.