Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsvét vigíliája és húsvétvasárnapi szentmise Győr-Újvárosban

2016.03.28

Húsvét éjszakájának szertartása az egyházi év középpontja, „minden vigíliák anyja.” A győr-újvárosi Urunk színeváltozása-templomban március 26-án 18 órakor került sor húsvét vigíliájának szentmiséjére. E szentmise celebránsa volt Gyökér Gyula atya. A szépen megtelt nagytemplomban a hívek arra kérték a Feltámadt Jézust, hogy a húsvéti kegyelmek el ne hagyják őket életükben, találja égve bennünk a kegyelmi lángot az Úr, amikor majd eljön övéiért.

A szentmise elején Gyula atya megáldotta a tüzet, majd meggyújtotta a húsvéti gyertyát, és a ministránsok szétosztották annak lángját. Áldozáskor elhangzott Charpentier Te Deum című műve, melyet hegedűn Bálint Istvánné adott elő, orgonán közreműködött Győri Margit kántorunk. A szentmise végén ünnepi feltámadási körmenetet tartottunk a templomon belül.

 

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

*

 

Húsvétvasárnap ünnepi szentmisét celebrált plébánosunk, Zsebedics József atya. Plébánosunk a szentmise végén köszönetet mondott azon hívőknek, akik hozzájárultak templomunk és a szentsír díszítéséhez, valamint minden Krisztusban hívőnek Istentől áldott, kegyelmekben gazdag húsvéti ünnepet kívánt.

 

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

Fotó: Bálint István

 

Híreink forrásmegjelöléssel használhatóak fel!