Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jézus szíve búcsút ünnepeltek Győr-Pinnyéden

2019.06.28
dscn4531.jpg2019. június 28-a Jézus Szentséges Szívének ünnepe. Ez a nap a Győr-Pinnyédi filiánk búcsúnapja. A Jézus szívéről elnevezett kápolnában az ünnepi búcsúi szentmisét Juhos Imre szemináriumi spirituális, kápolnánk kisegítő lelkésze mutatta be. Ez egyben búcsúzó miséje is volt az atyának, hiszen megyéspüspök úr július elsejei hatállyal felmentette a győri Papnevelő Intézet spirituálisi beosztása alól, meghagyva a Brenner János Hittudományi Főiskolán végzett tanári megbízatását, és kinevezte Lébény plébánosává Fehértó, Bezi, Győrsövényház és Mosonszentmiklós oldallagos ellátásával. Koncelebrált vele Lukácsi Zoltán székesegyházi kanonok, Újváros, Sziget és Pinnyéd plébánosa.

Imre atya egykori plébánosunk Zsebedics József atya kérésére vállalta el filiánkban a lelkipásztori szolgálatot 2015-ben. Az elmúlt 4 évben sok érdemszerző gyümölcsöt hozott lelkipásztori szolgálata.

A szentmise elején Zoltán atya köszöntötte a híveket majd Imre atyát. Beszédében kiemelte, hogy Imre atya papként-emberként valóban Jézus szíve szerinti pásztor. Továbbá köszönetet mondott, hogy szemináriumi teendői mellett el tudta vállalni 4 évvel ezelőtt a pinnyédi hívek lelki gondozását.

A szentmise végén a hívek köszöntötték a búcsúzó atyát. A hívek meghatódva búcsúztak Imre atyától, akinek életére, további szolgálatára Isten áldását kérték. 

 

A kápolna történetéről bővebben olvashat itt.

H. Cs.

Fotó: Koller Klaudia

Híreink csakis forrásmegjelöléssel használhatóak fel!

dscn4496.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4504.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4506.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4500.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4502.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4509.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4516.jpg

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4534.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4537.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4539.jpg