Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kalmár Gézáné kapta az Újváros Szolgálatáért díjat

2014.09.26

 2014. szeptember 6-án, szombaton tartották az újvárosi nyárbúcsúztatót, amelynek keretében Fekete Dávid alpolgármester átadta az Újváros Szolgálatáért díjat. Az elismerést idén Kalmár Gézáné nyugdíjas tanító vehette át.

Évről-évre visszatérő hagyomány, hogy Győr dinamikusan fejlődő városrészében nyárbúcsúztató programot tartanak, ahol változatos program várja a településrész lakóit.

A rendezvény keretében átadták az Újváros Szolgálatáért díjat, amelynek átadásán megjelent Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő és Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő arról beszélt a díjátadón, hat éve járt először a nyárbúcsúztatón, s akkor azt ígérték, Újváros fejlődni fog. Újváros fejlődött, ennek szemmel látható jelei vannak. Sportpályák épültek, utakat újítottak fel és a szociális város rehabilitáció is tart. A képviselő ígéretet tett arra, hogy a Parlamentben mindent elkövet Győr további fejlődéséért.

Méltatásában Fekete Dávid alpolgármester elmondta, Kalmár Gézáné nyugdíjas tanítónőként példamutatóan szervezi a helyi közösséget s rászolgált az elismerésre.

Kalmár Gézáné meghatottan köszönte meg az elismerést, s úgy fogalmazott, egész életében két kulcsszó hatotta át tevékenységét, a hit és a szeretet.

"Hol szeretet és egyetértés ott az Isten..." Kalmár Gézáné, Marika nénit már szülei is a vallásos életre nevelték, s ezt a mély vallásosságot, s hitet, minden élethelyzetben fel is felvállalta, gyermekeinek átadta. Marika néni a Győr-újvárosi Urunk színeváltozása templom és a Telepi Szent Erzsébet templom nagy jótevője és templomba járója. Az újvárosi egyházközség és Zsebedics József plébános nevében is szívből gratulálunk, a jó Isten áldását és a Szűzanya mindenkori pártfogását kívánjuk életére és munkájára.

Az eseményről készült fotók megtekinthetők itt.

Kép: Horváth Csaba