Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kápolnaszentelési-búcsú a győri szervita nővéreknél

2013.10.19

Immáron 71 éve annak, hogy Boldog Apor Vilmos egyházmegyénk püspöke és vértanúja 1942. október 18-án, felszentelte a győri szervita nővérek Győr-Újvárosi kápolnáját. Ezen alkalomból 2013. október 19-én, szombaton, megemlékező kápolnafelszentelési búcsút tartottak a szervita nővérek.

 

A búcsúi szentmisét Gyökér Gyula atya mutatta be, aki hálából a kápolna élő és elhunyt jótevőiért ajánlotta fel a legszentebb áldozatot. A szentmisére szép számban megjelentek a Győr-Újváros és környékéről érkező hívek is.
A szervita nővérek Győr-Újvárosban 1941-ben telepedtek le azzal a céllal, hogy itt, az akkori nyomor enyhítésére napközi otthonos óvodát és iskola napközit létesítsenek. A területen két ház állt és két helység hajléktalanok részére. Ezeket Széchenyi Mártonné és családja örömmel adta a nővéreknek, hogy ők is felkarolhassák a környékbeli szegényeket. Megérkezésük után elkezdték a kápolna építését a környékbeliek bevonásával, segítségével. Mindenki adakozott a kápolna megépítéséhez: volt aki téglát, fát és egyéb, a kápolnához szükséges építőanyagokat vagy pénzbeli adományt ajándékozott. Nemhiába még ma is a "Mindenki" kápolnájának hívják a fájdalmas Szűzanya tiszteletére felépített Istenházát, hiszen mindenki adományozott valamit, hogy e kápolna felépüljön Isten dicsőségére és a hívek lelki javára.

A szervita nővérek e kápolnájában szerdán reggel 8-kor és szombaton délután 15 órakor vannak szentmisék. Szeretettel várnak mindenkit!

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

Horváth Csaba