Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kápolnaszentelési búcsú az újvárosi szervita nővéreknél

2014.10.18

2014. október 18-án szombaton, délután 3 órakor az újvárosban élő szervita nővérek ünnepi búcsúi szentmise keretében adtak hálát, hogy 72 évvel ezelőtt, 1942. október 18-án, Boldog Apor Vilmos egyházmegyénk püspöke és vértanúja, Isten házává felszentelte a Fájdalmas Anya tiszteletére épült kápolnájukat. A megemlékező kápolnaszentelési búcsúi szentmise előtt a rózsafüzért imádkoztuk, majd a lélekemelő szentmisét főtisztelendő Gyökér Gyula atya mutatta be. A legszentebb áldozaton szép számban vettek részt az újváros és környékéről érkező hívek. 
Imádkozzunk a szervitákért, hogy áldásos munkájukat továbbra is Isten segedelmével és a Szűzanya szándékára tudják végezni!

 

A szervita nővérek Győr-Újvárosban 1941-ben telepedtek le azzal a céllal, hogy itt, az akkori nyomor enyhítésére napközi otthonos óvodát és iskola napközit létesítsenek. A területen két ház állt és két helység hajléktalanok részére. Ezeket Széchenyi Mártonné és családja örömmel adta a nővéreknek, hogy ők is felkarolhassák a környékbeli szegényeket. Megérkezésük után elkezdték a kápolna építését a környékbeliek bevonásával, segítségével. Mindenki adakozott a kápolna megépítéséhez: volt aki téglát, fát és egyéb, a kápolnához szükséges építőanyagokat vagy pénzbeli adományt ajándékozott. Nemhiába még ma is a "Mindenki" kápolnájának hívják a fájdalmas Szűzanya tiszteletére felépített Istenházát, hiszen mindenki adományozott valamit, hogy e kápolna felépüljön Isten dicsőségére és a hívek lelki javára.

A szervita nővérek e kápolnájában szerdán reggel 8-kor és szombaton délután 15 órakor vannak szentmisék. Szeretettel várnak mindenkit!

 

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

Szöveg és fotó: Horváth Csaba