Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsony ünnepe Győr-Újvárosban.

2016.12.25

RSCN8469Fel nagy örömre, ma született, aki után a Föld epedett...hangzott fel a Megváltó születésének szentmiséjén Gárdonyi Géza író, egykori győr-szigeti tanító által írt ismert és szép ének a Győr-Újváros Urunk színeváltozása templomban. 

A szép és lélekemelő szentmisét Zsebedics József kanonok-plébános mutatta be december 24-én, szenteste 22 órai kezdettel. A szépen megtelt nagytemplomban A szentmisét megtisztelte jelenlétével Kalmár Ákos volt önkormányzati képviselőnk, jelenleg gyárvárosi képviselő.

Áldozáskor felhangzott a hívek elmélkedésére Bach, Air című műve, melyet Bálint Istvánné adott elő hegedűn, orgonán kísért Horváth Csaba főministráns.

A szentmise után plébánosunk ünnepélyesen megnyitotta a betlehemi szent jászolt, ahol imáinkban arra kértük a kis Jézust, fogadja el szívünket lakhelyéül.

 

*

 

December 25-én vasárnap, karácsony napján de. fél 11-kor kezdődött az ünnepi szentmise. A betlehemi kis Jézus indítson minket arra, hogy ne csak karácsony ünnepén legyünk egymás iránt szeretettel, hanem az Úr évének minden napján. 

 

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

Horváth Csaba

Fotó: Bálint István, Kránitzné Bálint Krisztina

 

Híreink forrásmegjelöléssel használhatóak fel!