Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsony ünnepe Győr-Újvárosban

2014.12.25

A Győr-Újvárosi Urunk színeváltozása plébániatemplomban 2014. december 24-én karácsonyi áhitatot mutattak be a plébániához tartozó gyermekek és hittanosok, majd utána a karácsonyi szentmise következett.

 

A szép karácsonyi áhitatra sokan jöttek el megnézni gyermeküket, rokonukat, hozzátartozóikat. Köszönjük a gyermekek készülődését, és a karácsonyi műsor megrendezését. Az áhitat után következett az ünnepélyes szentmise a Megváltó születésének emlékére. A legszentebb áldozatot főtisztelendő Dömötör László atya mutatta be. A zenei szolgálatot templomunk kórusa végezte, akik Halmos László Győri miséjét, Demény Dezső: Adeste Fideles és Cantique de Noël, Szentséges éj című énekét adták elő. A szentmisét megtisztelte jelenlétével Kalmár Ákos volt önkormányzati képviselőnk, jelenleg gyárvárosi képviselő. Zsebedics József plébánosunk is jelen volt, aki a gyóntatószékből kapcsolódott be az eseményekbe. A szentmise befejező áldása előtt plébánosunk megköszönte László atyának a legszentebb áldozat bemutatását, majd köszönetet mondott azoknak a Testvéreknek, akik segítették fizikai és anyagi értelemben a templom gyönyörű szép karácsonyi díszbe való öltöztetését. József atya a nemrégiben befejeződött templomfelújítást is megemlítette. Hangsúlyozta, hogy hálát kell adni Istennek, hogy befejeződtek a munkálatok. E téma kapcsán József atya megemlítette Kalmár Ákos képviselő urat, aki nélkül nem lett volna templomfelújítás, hiszen ő vette bele az európai úniós projektba templomunk felújítását. Szintén neki köszönhetjük az újvárosi rehabilitációs munkálatokat. A plébános a jó Isten bőséges áldását kívánta Képviselő Úrra. László atya is megköszönte, hogy ebben szép templomban mutathatta be a Megváltó születésének szentmiséjét, majd köszönetet mondott az asszisztenciának, a ministránsoknak a színvonalas szolgálatért. A szentmise után a pap és az asszisztencia levonult a betlehemi jászolhoz, ahol együtt imádkoztunk a világ békéjéért, és családjainkért.

 

Karácsony délelőttjén pedig Zsebedics József plébános atya celebrált ünnepi szentmisét plébánia-templomunkban. A betlehemi kis Jézus indítson minket arra, hogy ne csak karácsony ünnepén legyünk egymás iránt szeretettel, hanem az Úr évének minden napján.

Az eseményről készült fotók együttesen megtekinthetők itt.

 

A kórus előadásában a Szentséges éj című kórusművet pedig megtekintheti itt.

Horváth Csaba

Kép: Kránitz család, Bálint István