Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi áhitat és a Megváltó születésének szentmiséje Győr-Újvárosban

2015.12.24

A győr-újvárosi Urunk Színeváltozása-plébániatemplomban 2015. december 24-én karácsonyi áhítatot mutattak be a plébániához tartozó gyermekek és hittanosok, majd templomunk kis szkólája énekelt több szólamú karácsonyi énekeket. Az áhitat után a megváltó születésének emlékére ünnepélyes szentmise kezdődött.

A szép karácsonyi áhítatra sokan jöttek el megnézni gyermeküket, rokonukat, hozzátartozóikat. Köszönjük a gyermekek készülődését és a karácsonyi műsor megrendezését. Az áhitat után kezdődött az ünnepélyes szentmise a Megváltó születésének emlékére. A legszentebb áldozatot főtisztelendő Zsebedics József, c. kanonok plébánosunk mutatta be. A lélekemelő ünnepi szentmisén elhangzott hegedűn Händel: Largo, és Vivaldi Tél című műve, melyet Bálint Istvánné hegedűn, Győri Margit kántor orgonán adtak elő. A szentmise után a pap és az asszisztencia levonult a szent jászolhoz, ahol imáinkban kértük a kis Jézust, szülessen meg a mi szívünkben is. 

Nagy öröm számunkra, hogy a Kisalföld újság a győri templomok közül a második legszebb betlehemnek választotta meg egyházközségünk szent jászolát. Ezúton is köszönjük!

 

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt!

 

*

 

December 25-én, Karácsony délelőttjén Zsebedics József plébános atya celebrált ünnepi szentmisét plébánia-templomunkban. A betlehemi kis Jézus indítson minket arra, hogy ne csak karácsony ünnepén legyünk egymás iránt szeretettel, hanem az Úr évének minden napján. 

 

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

Horváth Csaba

Kép: Bálint István, Kránitzné Bálint Krisztina

Híreink forrásmegjelöléssel használhatóak fel!