Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi pásztorjáték és éjféli szentmise

2011.12.25

 Karácsonyi pásztorjáték és éjféli Szentmise Győr-Újvárosban

"A kis Jézus születését hogy megérhettük, drága nevét megengedte hogy köszönthessük. Öt aranyos betűböl áll, kis Jézus neve. Ó kis Jézus, ó kis Jézus drága szent neve. Mai napon megszólal az egek harangja, és az egész menyországban szól  trombita. Halleluja most született a kis Jézuska Szűz Mária kis kertjében nyíló szent rózsa." / népének/

 

imag1833.jpg

 

Gyermekeink ismét előadták a karácsonyi pásztorjátékot, melyet egy hónappal ezelőtt kezdtek el próbálni. Gyermeki komolysággal és jó szívvel mutatták be az éjféli szentmise előtt  a betlehemi pásztorjátékot. Köszönjük a rendezőknek, Gyöngyi Mária osm kedves nővérnek, és Kránitzné Bálint Krisztinának áldozatos  segítségüket. De legfőképpen a gyermekeknek köszönjük, akik szívvel lélekkel a kis Jézus dicsőségére mutatták be ezt a szép, megmutatva ezzel a születést melyre minden ember várt.

A pásztorjáték után következett az éjféli szentmise. Plébános atyánk homíliájában felhívta figyelmünket karácsony üzenetére: Jézus érkezésére, melyben nem az ajándék a fontos hanem az emberi szeretet mely minden egyes ember szívében lakozik. Legnagyobb ajándék Istentől az ő Fia, akit a mi üdvösségünkért küldött e világra. Plébános atyánk köszönetet mondott mindazoknak akik áldozatos segítséget vállaltak templomunk díszítésében, takarításában és a betlehem elkészítésében.A Szentmise végén a Jézuska ajándékot hagyott a pásztorjátékban szereplő gyermekeknek, melyet plébános atyánk osztott ki a gyermekeknek.

Reméljük hogy minden ember szívében megszületik Krisztus, a felkent, aki elhozza nekünk a világosságot.

Az erről készült fotókat lentebb, galériánkban tekintheti meg.

Kép: Fazakas Gyöngyi Mária osm

Szöveg: Horváth Csaba