Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Keresztút Újvárosban

2012.03.02

Győr-Újvárosi keresztút

 Boldog II. János Pál pápa elmélkedése a keresztúti ájtatosságon:

,,Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl a keresztjét és kövessen engem'' (Mt 16, 24).

Mit jelent részesedni Krisztus keresztjében? Jelenti annak a szeretetnek a megtapasztalását a Szentlélekben, melyet Krisztus keresztje rejt magában. Jelenti a saját keresztünk fölismerését ennek a szeretetnek a fényében. Jelenti a saját keresztünk vállunkra vételét, s menni mindig e szeretet erejében... Menni végig az életen, követvén Őt, aki ,,alávetette magát a keresztnek, nem törődött a gyalázattal, és most Isten trónjának jobbján ül.'' (Zsid 12,2.)

keresztut-1.jpg

Idei első keresztutunkat újvárosi plébániánkon március 2-án délután tartottuk meg. Plébánosunk Zsebedics József atya irányításával.  A stációkat járva híveink nagyon szép elmélkedéseket olvastak fel. Lélekben mi is Jézussal voltunk és átéreztük a kereszthalál súlyát, amely érettünk lett láthatóvá a kereszthalál által. Nagyböjti cselekedeteinkbe a keresztút is beletartozik. Ekkor átéljük Jézussal a keresztutat, így minden pénteken délután 4 órakor újvárosi plébánia templomunkban is végig járjuk Jézus fájdalmas 14 stációját.

„Krisztusunk, ki elfogadod a keresztet az emberek kezéből, hogy Isten embereket üdvözítő szeretetének jelévé tedd, add meg nekünk és korunk minden emberének, hogy higgyünk e határtalan szeretetben, s átadván a kereszt jelét az új évezrednek a megváltás hiteles tanúi lehessünk. Jézusunk, aki főpapunk vagy és áldozatunk, tiéd a tisztelet és a dicsőség mindörökké.(II.János Pál)

Szöveg: Horváth Csaba

Kép: Tolnai Valéria

 

keresztut-2.jpg

  keresztut-3.jpg

keresztut-4.jpg