Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Laziosi Szent Peregrin ünnepe a Győr-Újvárosi Szervita nővéreknél

2013.05.04

 

 

A "tüzes lelkű" szervitáról, Laziosi Szent Peregrinről földi és égi születésnapján, május 4-én emlékeztek meg ünnepi szentmise keretében a Győr-Újvárosban élő szervita nővérek.

 

 

A legszentebb áldozatot főtisztelendő Gyökér Gyula atya mutatta be. A szentmise fényét emelte, hogy a minap érkezett meg Szent Peregrin ereklyéje, melyet erre az ünnepre a nővérek kihelyezték az oltárra tiszteletadásra. A szentmise végén a hívek szent ereklyéje előtt kértek közbenjárást. Imáinkban kértük szeretetének segítő erejét a rákban szenvedő testvéreinkre, valamint, hogy szolgálatainkat Szent Szűzanyánk kedvére, Megváltónk megelégedésére végezzük.

 

Szent Peregrin a Szervita Rend szerzetese volt, a rákban szenvedők védőszentje. Egyszer csak rosszindulatú daganat jelent meg az egyik lábán. Az orvosok a láb mielőbbi amputálását ajánlották. A műtét kitűzött napja előtti estén Peregrin elvánszorgott a kórház kápolnájába, hogy egész éjszakán át a feszület előtt imádkozzon. Közben elaludt, s azt álmodta, hogy a kereszten levő Krisztus megérinti a beteg lábát. Amikor felébredt, nyoma sem volt a daganatnak. 

 

80 éves korában halt meg, és 1726-ban szentté avatták, 400 évvel születése után. 
 
Az eseményről készült képeket megtekintheti itt.
 
 
Horváth Csaba