Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lukácsi Zoltán atya új plébánosunk első szentmiséje templomunkban

2018.08.05

sam_2901.jpgVeres András püspök atya augusztus elsejétől dr. Németh Gábor plébánosunkat felmentette plébánosi megbízatásai alól és kinevezte az MKPK titkárságának irodavezetőjévé. Utódja dr. Lukácsi Zoltán atya akit püspök úr megbízott a szigeti, újvárosi és pinnyédi egyházközség ellátásával. Zoltán atya első ünnepélyes szentmiséje újvárosi hívei körében augusztus 5-én vasárnap délelőtt került sor. A szentmisén felcsendült Halmos László Győri miséje.

 

Zoltán atyát a szentmise elején köszöntötte a hívek nevében Babos Tímea egyházközségi tag. Köszöntőjében kiemelte: "Biztosítjuk, hogy mindig segítségére leszünk." Majd az atya papi jelmondatával élve, azt kérte, hogy lelkipásztori szolgálatával, az evangélium hirdetésével, hétről hétre vezesse az újvárosi nyájat az Úr asztalához. A hívek tapssal köszöntötték az új lelkipásztort.

Zoltán atya megköszönte a szép köszöntést, majd kiemelte, hogy segítsék lelkipásztori munkáját, tegyünk együtt azért, hogy az újvárosi nyáj egységben maradjon, minden hívő saját talentumait felhasználva közösen építse a közöséget és az Istenházát.

 

Zoltán atya 1968-ban született Kapuváron. Zsebedics József atya

 kapuvári plébánossága idején érlelődött meg benne a papi hivatás. Később jelentkezett a bencés rendbe. 1992-ben szentelték pappá. 1997-ben az ELTE-n elvégezte a Magyar nyelv és irodalom középiskolai tanár, 1997-ben a levéltár szakot. A 2000-es években egyházmegyei szolgálatba állt a győri egyházmegyébe. 2010-2018 között a Győri Hittudományi Főiskola rektora, ahol egyháztörténelem, homiletika, retorika, esztétika tárgyak oktatását is vállalta. 2011-ben székesegyházi kanonoki címet kapott. Ugyanebben az évben PhD-t szerzett Magyar nyelv és irodalom szakból. 2018. augusztus elsejétől győr-szigeti plébános, oldallagosan ellátja Győr-Újváros és Pinnyéd plébániáit. 

Isten áldja plébánosunkat Zoltán atyát, hogy méltón tudja vezetni az üdvösség útján a reá bízott újvárosi nyájat!

 

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

H. Cs.

Fotó: Kránitzné Bálint Krisztina

Híreink csakis forrásmegjelöléssel használhatóak fel!