Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Márciusi engesztelő imaóra az Újvárosi Szűzanya tiszteletére

2022.03.05

img_20220305_170614.jpgMárcius 5-én, szombaton tartottuk engesztelő imaóránkat templomunkban az Újvárosi Szűzanya közbenjàràsàt kérve, ahol Gulyás Vilmos papnövendék tanított minket a Szűzanya tiszteletére és szeretetére. 


Ezen a napon elsősorban a békéért imádkoztunk az alábbi fohásszal:
"Újvárosi Szűzanyánk! Hozzád könyörgünk imáinkkal e vészterhes időben. Te látod, hogy mennyi a kínunk, a gyötrelmünk. Az elmúlt években félelmeink elszaporodtak, s most egy újabb félelemmel kell szembenéznünk: az emberi szív kegyetlenségével, amely háborút szül testvér és testvér között. Újvárosi Szűzanyánk! Tudjuk jól, ahhoz hogy béke legyen a földön, először is a saját szívünkben kell rendet teremteni. Hiszen mindennap háborog a lelkünk, háborúban állunk sokszor Szent Fiaddal Jézussal és embertársainkkal is. Tőlünk pár száz kilométerre háború zajlik, mely félelemmel tölt el, s közben elfelejtük, hogy mi is háborúban állunk a szomszédunkkal, testvéreinkkel, barátainkkal, szeretteinkkel, rokonainkkal. Bizony mi is olykor hol a szavak szintjén, hol pedig a közömbösség jeleivel bombázzuk egymást. Szűzanyánk, alázatosan kérjük tőled az alázatosság, az istenfélelem, a béke és szeretet ajándékát. Szent Fiadnál eszközöld ki számunkra azt, hogy mindnyájan egy szív egy lélek lehessünk Szent Fiadban Jézus Krisztusban. Segíts minket, hogy ne ellenségként, hanem testvérként tudjunk a másikra tekinteni. Szent Fiad, Jézus Krisztus az Út az Igazság és az Élet. Add, hogy csak az Ő útján járhassunk, hogy le ne térjünk az üdvösség szent ösvényéről. Újvárosi Szűzanyánk add, hogy a háborút elszenvedő minden testvérünk leljen vigasztalást, erőt és reménységet, az elhunyt áldozatokat pedig ajánld és mutasd be Szent Fiadnak.
Drága Szűzanyánk, adj békét szívünknek, családjainknak, nemzetünknek és az egész világnak, Ámen!"
Áldott, békés, nyugodt napokat kívánunk mindnyájuknak, az Újvárosi Szűzanya áldott közbenjárását is kérve. Ne felejtsünk el továbbra is imádkozni egymásért, üldözött testvéreinkért, ellenségeinkért és mindazokért, akik rászorulnak Isten irgalmára.

Következő imaóránk április 2-án szombaton 17 órakor lesz.

 

Fotó: Radicsné Csőre Andrea

Híreink csakis forrásmegjelöléssel használhatóak fel!

img_20220305_170605.jpgimg_20220305_171207.jpgimg_20220305_170614.jpg