Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megemlékezés március idusán az újvárosi Kossuth szobornál

2014.03.14

Ünnepi megemlékezést tartott a Győr-Újvárosi Településrészi Önkormányzat és az Újvárosi Művelődési Ház az újvárosi Kossuth-szobornál március 14-én délután. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez évben nagyon is kedvezett az időjárás annak, hogy a Kossuth-szobor előtti téren összegyűljenek az újvárosi emlékezők - iskolások, nyugdíjasok, az újvárosi részönkormányzat vezetői -, hogy pár pillanatra megálljanak a napi rohanásban, s fejet hajtsanak a 48-as szabadságharc hősei előtt.

A térzene hangjaira gyülekezők a Himnusz közös eléneklése után Fekete Zoltán, a Péterfy gimnázium diákjának előadásában hallgatták meg a Nemzeti dalt, majd az Újvárosi Művelődési Ház kórusa énekelt 48-as dalokat Radicsné Csőre Andrea vezetésével.
 
 
Az ünnepi köszöntőt Fekete Dávid, Győr alpolgármestere, a településrészi önkormányzat elnöke mondta, majd a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolai trombitásai játszottak indulókat. Ezt követően a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium fiúkórusa énekelte a Gábor Áron rézágyújáról szóló dalt, utána a közönség - a kiosztott szövegek segítségével - együtt énekelte a kórusokkal: Kossuth Lajos az üzente... Az ünnepséget az emlékezés koszorúinak és virágainak elhelyezése zárta.
 
Az eseményről készült további fotókat megtekintheti itt.
 
Forrás: ujvarosiportal.hu