Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ministráns beöltözés Győr-Újvárosban

2012.11.28

November 25-én, az egyházi év utolsó vasárnapján a Győr-Újvárosi hívek Krisztus Királyt, a Világmindenség Urát köszöntötték.

dscn0788.jpg

A legszentebb áldozatot Zsebedics József c. kanonok, templomunk plébánosa mutatta be. A szentmise fényét emelte, hogy ezen az ünnepen került sor egy ministráns-jelölt beöltözésére. A délelőtti ünnepi szentmise az asszisztencia ünnepélyes bevonulásával kezdődött. Plébánosunk a 

szentmise elején tartotta meg a ministráns-avatást, melyben ezúttal Tichi János részesült. Zsebedics József atya elmondta, nagyon örül a kezdeményezésnek, hogy immáron második alkalommal avathat ministráns a győr-újvárosi plébániatemplomban. A ministránsokhoz intézett buzdító szavak után került sor az ünnepi avatási szertartásra. A ministráns-jelölt utcai ruhában, kezében a ministránsruhával jött felvételét kérni, Horváth Csaba főministráns terjesztésére. A ministráns-jelölt ígéretet tett, hogy a Jézusért való szolgálatban hűséges marad. Ez után került sor a beöltözésre, a fekete szoknya és a hófehér karing felvételére, majd a ministráns-kereszt és -oklevél átadására. Ez alatt templomunk kórusa a ministráns-himnuszt énekelte. A szentmise végén az asszisztencia levonult a győr-újvárosi Segítő Szűzanya kegyoltárához, kérve Szűz Mária segítő közbenjárását a fiatalságra, hogy Szent Fiához hűek maradjanak, és ahogy Mária, úgy tudjunk mi is igent mondani az Isten akaratára. A valóságban a kereszt jelenti Krisztus királyi trónusát. A keresztről tárja ki karját, hogy minden embert magához öleljen, és a keresztről kormányoz szeretete által.

Az eseményről készült képeket megtekintheti itt

Horváth Csaba Kép: Kránitz Tihamér