Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyböjti zarándoklatunk a győri Könnyező Szűzanyához

2018.02.19

Idén is zarándokútra kelnek a nagyböjti időszakban Győr egyházközségei. A hagyományokhoz híven rangban elsőként 2018. február 16-án Győr-Újváros, Sziget, Pinnyéd hívei, valamint a Telepi Szent Erzsébet egyházközség hívei zarándokoltak el a könnyező Szűzanya és Apor püspök úr sírjához. Idén csatlakozott még a zarándoklathoz Bácsa, Kisbácsa, és Révfalu egyházközségek is.

A szentmise zenei szolgálatát idén is egyházközségünk kórusa végezte, kiegészülve a szigeti és telepi énekeshívekkel. A kórus lélekemelő előadásban szólaltatta meg Halmos László Napmiséjét, így emlékezve a zeneszerző halálának 21. évfordulójára

 

A zarándokok részére az ünnepi püspöki szentmisét Veres András az MKPK elnöke mutatta be. Koncelebrált Martos Levente Balázs szemináriumi prefektus, Zsebedics József nyugalmazott Újváros-Sziget-pinnyédi plébános, Németh Gábor kisbácsa-Újváros-Sziget-pinnyédi plébános, Kaposi Gábor Révfalui plébános valamint Németh József Szent Erzsébet-telepi lelkész. A szentmise végén püspök atya a könnyező Szűzanya kegyképe előtt, majd Apor püspök úr sírjánál imádkozott egyházközségeinkért, egyházmegyénkért és minden embertársunkért.

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

Híreink csakis forrásmegjelöléssel használhatóak fel!

Horváth Csaba

 

Fotó: Győri Egyházmegye facebook oldala