Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyszombat és húsvétvasárnap ünnepe Győr-Újvárosban

2014.05.01

  Húsvét éjszakájának szertartása az egyházi év középpontja, "minden vigíliák anyja". A Győr-Újvárosi Urunk színeváltozása templomban este 6 órakor került sor Húsvét vigíliájának szentmiséjére. E szentmise celebránsa volt Gyökér Gyula atya. A szépen megtelt nagytemplomban a hívek arra kérték a Feltámadt Jézust, hogy a húsvéti kegyelmek el ne hagyják őket életükben, találja égve bennünk a kegyelmi lángot az Úr, amikor majd eljön övéiért. 

A szentmise elején Gyula atya megáldotta a tüzet, majd meggyújtotta a húsvéti gyertyát és a ministránsok szétosztották annak lángját.

A szentmisén felhangott templomunk kórusának előadásában Pretorius-Michael: Jézus Krisztus feltámadt című kórusműve, felajánláskor Charpantier: Te Deum című műve, melyet hegedűn Bálint Istvánné adott elő, áldozáskor pedig Dvorak IX. szimfóniájának ismert dallamán az Égi szent béke jöjj című ének, melyet Kránitzné Bálint Krisztina adott elő. Orgonán közreműködött Pércsy Kornélia.

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

*

 

Húsvétvasárnap, ünnepi szentmisét celebrált plébánosunk, Zsebedics József atya. E szentmisén felhangzott az egyik legismertebb gregorián miseordiárium a Missa de Angelis. Plébánosunk a szentmise végén köszönetet mondott azon hívőknek, akik hozzájárultak templomunk és a szentsír díszítéséhez, valamint a szép zenei szolgálatért. Minden Krisztusban hívőnek Istentől áldott, kegyelmekben gazdag húsvéti ünnepet kívánt.

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

Horváth Csaba

Kép: Bálint István, Kránitz Imre