Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért Győrben - képes beszámoló

2014.01.26

 2014. január 20. és 26. között rendezték meg a Krisztus-hívők egységéért tartott ökumenikus imahetet Győrben.

     

-Január 20-án, hétfőn a Győr-Újvárosi református templomban kezdték meg az ünnepélyes megnyitó imanapot, amelyen igét hirdetett Dr. Pápai Lajos győri megyéspüspök. Jelen voltak a történelmi egyházak püspökei: Szemerei János evangélikus és Steinbach József református püspökök is.

 

-Január 21-én, kedden szintén a Kossuth utcai református templomban volt az imanap. Igét hirdetett Békési Sándor baptista lelkipásztor.

 

-Január 22-én, szerdán az evangélikus öregtemplomban volt a keresztények egységéért végzett imanap, ahol az igét Marics István katolikus városplébános hirdette.

 

-Január 23-án csütörtökön szintén az evangélikus öregtemplomban, az igét Pálfi Zsuzsa református lelkész hirdette.

 

-Január 24-én, pénteken a győri székesegyházban imádkoztunk a keresztények egységéért. Az igét Jánosa Attila evangélikus igazgató-lelkész hirdette.

 

-Január 25-én, szombaton az imanap a Győr-Újvárosi Szent József, Urunk színeváltozása plébániatemplomban volt, ahol az igét nagytiszteletű Szemerei János evangélikus püspök hirdette.

 

-Január 26-án, vasárnap a keresztények egységéért végzett imahét utolsó napján a városháza melletti baptista imaházban gyűltek össze a keresztény felekezetű hívek, ahol az igét Wagner Tamás református lelkész hirdette.

 

Az eseményekről készült fotók megtekinthetők itt.

 

Képek: Horváth Csaba, Kránitzné Bálint Krisztina, Adámi Mária evangélikus püspöki asszisztens