Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ökumenikus imahetet tartottak Győrben

2015.01.27

2015. január 19. és 25. között rendezték meg a Krisztus-hívők egységéért tartott ökumenikus imahetet Győrben. Az "Adj innom" mottóval meghirdetett imahét központja az igazi Forrás, Krisztus volt, akinek nevében minden nap összegyültek a más felekezetű keresztények, imádkozni az egységéért, a békéért a kegyelem kiáradásáért, minden Istent kereső lélekért.

-Január 19-én, hétfőn a Győr-Újvárosi evangélikus templomban kezdték meg az ünnepélyes megnyitó imanapot, amelyen igét hirdetett Steinbach József református püspök. Jelen voltak a történelmi egyházak püspökei: nagytiszteletű Szemerei János evangélikus püspök és főtisztelendő Pápai Lajos megyéspüspök is.

-Január 20-án, kedden szintén az újvárosi evangélikus templomban volt az imanap. Igét hirdetett Polgári László görög-katolikus parókus.

-Január 21-én, szerdán a Nagyboldogasszony -székesegyházban volt a keresztények egységéért végzett imanap, ahol az igét Csorba János evangélikus lelkész hirdette.

-Január 22-én csütörtökön a Bencés templomban volt az imanap, az igét Békési Sándor baptista lelkipásztor hirdette.

-Január 23-án, pénteken az újvárosi református templomban imádkoztunk a keresztények egységéért. Az igét Sárai Szabó Kelemen bencés atya hirdette.

-Január 24-én, szombaton az imanap az újvárosi görög katolikus templomban, ismertebb nevén, a Rác templomban volt, ahol az igét Wagner Tamás református lelkész hirdette. 

-Január 25-én, vasárnap a keresztények egységéért végzett imahét utolsó napján a városháza melletti baptista imaházban gyűltek össze a keresztény felekezetű hívek, ahol az igét Marics István városplébános hirdette. Az eseményen részt vett Szemerei János evangélikus püspök. Ki kell, hogy emeljük Ittzés János nyugalmazott evangélikus püspök urat, aki fontosnak tartván a keresztény egységet, évről évre, minden nap, minden imanapon részt vesz a hívekkel együtt. Ez minden Krisztus hívőt, felekezettől függetlenül jó érzéssel tölt el, amit nagyon köszönünk neki! 

Videó az ünnepélyes megnyitóról:

Horváth Csaba