Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pásztorjáték és karácsonyi szentmise Győr-Újvárosban

2012.12.24

 A Győr-Újvárosi Urunk színeváltozása plébániatemplomban 2012. december 24-én pásztorjátékot mutattak be a plébániához tartozó gyermekek és hittanosok, majd utána a karácsonyi szentmise következett.

 

dsc07761.jpg

A pásztorjátékra sokan jöttek el megnézni gyermeküket, rokonukat, hozzátartozóikat. A szereplők, gyermeki komolysággal és jó szívvel mutatták be a betlehemi pásztorjátékot. Köszönjük a gyermekek készülődését, és a pásztorjáték megrendezését. A pásztorjáték után következett a Megváltó születésének szentmiséje. A szépen megtelt nagytemplomban a legszentebb áldozatot főtisztelendő Gyökér Gyula atya mutatta be. A zenei szolgálatot templomunk kórusa végezte. A szentmisén felhangzott a gregorián Missa de Angelis, Liszt: Ave Maria, valamint Händel egyik hegedűre írt műve. Gyula atya homíliájában a kisded Jézus istenségét tárta szemünk elé. Elmondta, hogy évről évre ezen ünnepen, az Isten gyermek emberszeretete vonz minket Isten házába. Eljövünk, hogy hódoljunk a betlehemi Isten gyermek előtt, aki üdvösségünkért szenvedni fog.

 A szentmise befejező áldása előtt Gyula atya köszönetet mondott azoknak a hívőknek, akik áldozatos segítséget vállaltak templomunk díszítésében, takarításában, a szép betlehem elkészítésében, a lélekemelő zenei szolgálatért, hogy így e karácsonyi ünnep méltó legyen. A gyönyörű lélekemelő szentmise a magyar himnusszal zárult.

A betlehemi kis Jézus indítson minket arra, hogy ne csak karácsony ünnepén legyünk egymás iránt szeretettel, hanem az Úr évének minden napján.

Az eseményről készült képeket megtekintheti itt.

Horváth Csaba

Kép: Bálint család