Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Restaurálják az Újvárosi Segítő Szűzanya csodás kegyképét

2021.02.22

Kedves Testvérek!

151975921_3991620774189675_119467358129615700_o.jpgKét héttel ezelőtt Lukácsi Zoltán plébánosunk és Horváth Csaba kispapunk kezdeményezésére elhatároztuk, hogy az Újvárosi Segítő Szűzanya kegyképéből szeretnénk a hívek részére kis szentképet készíteni, ezáltal segítve a kegykép további tiszteletének terjesztését-elmélyítését. A kegyképet levettük az oltárról, majd egy profi fotós, Bögi Tamás segítségét kértük abban, hogy jó felvétel készülhessen a Mária képről. Amikor a képet levettük a helyéről, közelről is megtapasztalhattuk, hogy a kegykép sajnos rossz állapotban van, ezért elhatároztuk, hogy templomunk 180 éves jubileumának évfordulója okán is restauráljuk a Segítő Szűzanya kegyképét. A kegykép már a restaurátornál van, és bízunk abban, hogy legkésőbb nyár végére, a templom fennállásának 180 éves jubileumára elkészül a már felújított Mária kegyképünk.
Ezúton köszönjük Radicsné Csőre Andrea, képviselő testületi tag, az Újvárosi Művelődési Ház igazgatójának segítségét, hogy kollégáival biztosította a nyugodt munkát a kegykép fotózásakor.

Adományokat szívesen fogadunk a kegykép restaurálására. Ezt megtehetjük a vasárnapi szentmisék előtt és után, valamint a plébánia fogadási idejében. Nagylelkűségüket előre is köszönjük.
Hisszük, hogy Győr-Újváros eddigi fejlődésének, szépülésének, sok szerepe volt az Újvárosi Szűzanyának, hiszen az elmúlt 10 évben sokat imádkoztunk hozzá városrészünk lelki-fizikai megújulásáért. Kérjük továbbra is az Újvárosi Segítő Szűzanya csodás közbenjárását: Tegyen csodát a világban, és tegyen csodát az emberi szívekben!

A Segítő Szűzanyáról bővebben olvashatunk itt.
Az Újvárosi Segítő Szűzanyát ábrázoló fotót készítette: Bögi Tamás