Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Restaurálták az Újvárosi Segítő Szűzanya csodás kegyképét

2021.06.02

Kedves Testvérek!

dscn6562.jpg

Istennek hála, az Újvárosi Segítő Szűzanya kegyképünket június elsején hozta vissza templomunkba Visi István restaurátor, aki közel három hónapig végzett felújítási munkálatokat rajta. Három hónappal ezelőtt közös javaslat alapján Lukácsi Zoltán plébános úr döntött a restaurálás mellett. A kegykép restaurálását Visi István vállalta. A restaurált kegykép megáldását 2021. augusztus 7-én szombaton templomunk felszentelésének 180 éves jubileumán ünnepélyes szentmise keretében Veres András megyéspüspök úr végzi.

Idén 180 éve várja a híveket Újvárosi templomunk. A jeles évforduló alkalmából mellékkápolnánk ikonikus festménye az Újvárosi Segítő Szűzanya -ahogy az újvárosiak nevezik- teljes átfogó restaurálásban részesült. A két évszázad vihara is nyomot hagytak a festményen, de sajnos egy régi hagyomány is sok kárt okozott. A képet egykoron ezüst fogadalmi ékszerek díszítették, így akaratlanul is a kép erősen megrongálódott, és kisebb nagyobb szakadások érték. 

Minden jó szándékú hívőnknek hálásan köszönjük a restaurálásra szánt adományát, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy a sok csodát tevő Újvárosi Szűzanya kegyképe megújuljon. Kérjük továbbra is a Segítő Szűzanya közbenjárását. Kegyképünket a június hatodiki úrnapi szentmisén lesz lehetőségünk megtekinteni.

A kegykép felújítási munkálatairól készült képek megtekinthető itt.

 

A felújított kegyképről készült fotókat megtekintheti itt.