Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szent Család vasárnapja Győr-Újvárosban

2012.12.30

December 30-án Szent Család vasárnapján az Egyház szeretettel szemléli a betlehemi barlangban a Szent Család tagjait, s a keresztény családokat oltalmukba ajánlja. Győr-Újvárosi plébánia-templomunkban a Szent Családot köszöntöttük a délelőtti szentmise keretében, s kértük a Szent Család közbenjárását.

dscn0861.jpg

A Szentmisét Zsebedics József c. kanonok, plébános mutatta be. Homíliájában fényt vetett e Család egyedülálló lelki természetére. A világba lépő Isten Fia, mint minden más ember, egy kis családi közösségbe akart beilleszkedni, és még ha Mária és József helyzete egészen sajátos volt is vele kapcsolatban, családja egészen kivételes volt a maga nemében. Az egyház a Szent Családot példaképül állítja a keresztény családok elé. Mindenekelőtt Isten elsőbbségét ismerik el, a názáreti házban Isten áll mindig az első helyen. Jézus és Mária mindent Isten fényében értelmeznek, szeretetüknek mindig Jézus a központja. Minden családban szolgáljon példaképül a názáreti Szent Család, akikben a béke, a szeretet, az Isten akaratára való igent mondás, fölülmúlhatatlan mintaképét látjuk.

A szentmise végén a pap és az asszisztencia levonult a Szent Család mellékoltárhoz. Zsebedics József plébános a Szent Család oltalmát kérte templomunk és a világon élő családokra. Kérte, hogy minden család otthonában szeretet, béke és öröm uralkodjék.

Az eseményről készült képeket megtekintheti itt.

Horváth Csaba

Kép: Bálint István