Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szentírás-vasárnap Győr-Újvárosban

2013.09.29

 Szeptember 29-én, Szentírás vasárnapján ünnepi szentmisét mutatott be dr. Lukácsi Zoltán kanonok, szemináriumi rektor a győr-újvárosi plébániatemplomban.

 

A legszentebb áldozat a Szentírás ünnepi formában való bevonulásával kezdődött meg. Zoltán atya homíliájában buzdított bennünket a Szentírás gyakori olvasására. Elmondta: a Szentírás ne legyen csak egy a könyvek közül, hanem legyen az életünk része, tetteink eligazítója. Ne csak olvassuk, ne csupán hallgassuk, hanem váltsuk is tettekre, amire tanít és ösztönöz.

Szentírás vasárnapján különös tisztelettel vesszük kézbe a Bibliát, Isten élő szavára figyelünk. A Szentírás eligazít az élet kérdéseiben. Mindennapi útmutatónk kereséseinkben. Ezen a vasárnapon a katolikus közösségek a templomokban kiemelt helyre teszik a Szentírást, és hálát adnak Istennek azért, hogy a Bibliát a kezükbe kapták, mert ebből megismerhetik a Teremtő elképzeléseit és akaratát, a helyes erkölcsi értékeket és alapelveket, eligazítást és erőt meríthetnek belőle életük egész folyamán, és bizonyosságot arról, hogy az ember boldog öröklétre kapott meghívást.

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

Horváth Csaba
Fotó: Bálint Krisztina