Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Templomunk búcsú ünnepe Urunk színeváltozása

2011.12.14

Templomunk búcsúünnepe:Urunk színeváltozása

 

Templomunk búcsú ünnepe aug 6-án szombaton volt.Ilyenkor vendégpap szokta bemutatni az ünnepi szentmisét.Ez évi vendég atyánk Egresits Ferenc kanonok,pápai prelátus, nagybácsai plébános mutatta be, ki ez évben ünnepelte ezüst miséjét.Plébános Úr prédikációja nagyon szép bensőséges, lélekbe markoló volt.

A prédikáció a templom titúlusáról Urunk színeváltozásáról szólt.Ferenc atya a szentmise végén ünnepi ezüstmisés áldásban részesítette a kedves híveket,  emelett aki áldozott, jelen volt a szentmisén az a teljes búcsút is elnyerhette.Világi elnökünk Sipötz Zsolt szerény ajándékkal fejezte a hívek nevében,hogy elvállalta ezen ünnepi áldozat bemutatását Búcsú ünnepünkön.

A szentmise után nemrég visszakapott plébániánkon folytattuk egy kis agapéval, melyen sütemények, és egyéb finomságok várták a híveket.Ferenc atya aki ez évben ünnepli ezüstmiséjét, hálából elénekeltük neki az "áldjon meg téged az Úr"című imaéneket,melyet hálaadásként halhatott a hívektől.

Az agapé végén jó élményekkel távoztak a hívek.Külön reméljük hogy Egresits Ferenc atya is jól érezte magát közösségünkben.Imádsággal kérjük reá Isten áldását,hogy sokáig legyen a lelkek pásztora. ( 2011.08.07)