Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Templomunk makettjének megáldása Krisztus király ünnepén

2015.11.22

2015. november 22-én, az egyházi év utolsó vasárnapján a Győr-Újvárosi hívek Krisztus királyt, a világmindenség urát köszöntötték.

 

 

E napon, egy gyönyörű templomunkat ábrázoló makettal gazdagodott templomunk, amelynek megáldására a délelőtti lélekemelő ünnepi szentmise keretében került sor. A legszentebb áldozatot Zsebedics József c. kanonok, templomunk plébánosa mutatta be, aki a szentmise elején köszöntötte a megjelent híveket, Kalmár Ákos gyárvárosi képviselő urat, aki egykori újvárosi képviselőnk volt, valamint Alexovics László művész urat, aki hálából és szeretettel készítette el számunkra ezt a gyönyörű alkotást. József atya rövid megemlékezésében elmondta, hogy templomépítő plébánosunkról Hetsey Józsefről fennmaradt egy kép mely az akkor még frissen felépített templomunk makettjével volt látható.

 

Mindennek már több mint 170 éve. A plébános örömének adott hangot, hogy ennyi idő után újra van a templomnak egy makettja, amely mintegy jelképezi számunkra a mennyország előcsarnokát, hiszen a templom Isten háza. Ezután József atya megáldotta az új alkotást. A szentmisét ünnepélyessé tették templomunk szkólája, akik a gregorián Missa de Angelist, áldozáskor pedig Palestrina: Jesu rex admirabilis című művét énekelték. 

 

A szentmise befejező áldása előtt köszöntötte József atya Alexovics László urat. Háláját és köszönetét fejezte ki a művész úrnak, hogy meg ajándékozta egyházközségünket ezzel a gyönyörű alkotással, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki ezen ünnep szervezésében részt vett.

 

A befejező áldás után pedig levonultunk az Újvárosi Segítő Szűzanya kegyképéhez, ahol imádkoztunk a békéért, a szeretet kiáradásáért és az Istent kereső lelkekért.

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

Horváth Csaba

 

Fotó: Bálint István, Kránitzné Bálint Krisztina

 

Híreink forrásmegjelöléssel használhatóak fel!