Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újvárosi fiatalok zarándoklata Csatkán

2012.09.10

Újvárosi egyházközségünk ifjúsági hittanosai szeptember 9-én vasárnap Csatkára zarándokoltak.

imag0600.jpg

Kocsival indultunk útnak a kegyelmekkel teli búcsú-ünnepre, remek autóvezetőnkkel Ziska Bea szervita világi taggal, és Fazakas Gyöngyi Mária szervita nővérrel, aki ifjúsági hittanunk vezetője. Délelőtt fél 11 kor értünk Csatkára. Kedves színfoltja volt a zarándoklatnak, hogy Csatka határától Székely János püspök atyával, valamint sok hívővel vonultunk a kegytemplomhoz, a Szűzanyához imádkozva készítettük fel lelkünket a szentmisére.

Délelőtt 11 órakor kezdődött az ünnepélyes főpapi szentmise, melyet főtisztelendő Dr. Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, a püspöki kar cigánypasztorációs felelőse mutatott be.  A szentmisében cigány és magyar nyelven is elmondta a mise különböző liturgikus szövegeit. A szentmise után Püspök atya szívesen vállalta egyházközösségi meghívásunkat, hogy a közeljövőben Győr-Újvárosban megáldja Boldog Ceferino cigány vértanú, a romák védelmezőjének képét templomunkban.

imag0624.jpg

Az ünnep során még egy különleges élményben volt részünk: a kegytemplom sekrestyéjében megnézhettük a csatkai Szűzanya tiszteletére készített gyönyörű szobor-ruhákat. A kegyelmekkel teli búcsúünnep után, Kisbéren a Mini-Magyarország makett parkot tekintettük meg, ahol elénk tárultak az ország nevezetességei: többek között az esztergomi bazilika, a Széchenyi mauzóleum, Parlament.

Kegyelmekkel és élményekkel telve indultunk útnak hazafelé. Köszönjük Gyöngyi nővérnek és Ziska Beának valamint családjának, hogy elvitt minket e szép nemzeti zarándokhelyre, s utána otthonukban vendégül láttak bennünket.

Az eseményről készült képeket megtekinheti itt.

Szöveg és kép: Horváth Csaba