Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újvárosi hívek zarándoklata a bazilikába

2016.02.12

Az elmúlt évek hagyományaihoz illően idén is zarándokútra indulnak a győri és Győr környéki plébániák hívei a győri Nagyboldogasszony-bazilikába, a könnyező Szűzanya kegyképéhez. Rangban elsőként 2016. február 12-én, nagyböjt első péntekjén a győr-újvárosi, győr-szigeti, pinnyédi és telepi hívek vettek részt a 18 órakor kezdődő püspöki szentmisén a bazilikába. Koncelebrált többek között Zsebedics József templomunk plébánosa.


A püspöki szentmise zenei szolgálatát újvárosi templomunk szkólája teljesítette, akik gyönyörű lélekemelő előadásban szólaltatták meg Halmos László egyik legszebb zeneművét a Missa e Sole (Napmise) című többszólamú miseordináriumot. A kórus e művel emlékezett meg Halmos Lászlóról, a székesegyház egykori karnagy-zeneszerzőjéről, aki 19 éve, 1997. január 27-én hunyt el. Ezen kívül Menegali Jesu Salvator Mundi, és Kodály Pange Lingua című kórusművei hangzottak még fel a kórus előadásában. Pápai Lajos megyéspüspök úr nagyböjti sorozatbeszédében elsőként a szeplőtelen fogantatásról elmélkedett. 

 

Felajánláskor elhangzott Horváth Csaba előadásában Caccini Ave Maria című műve. A szentmise befejező áldása után a püspök, a koncelebráló papság és az asszisztencia a vérrel könnyező Szűzanya kegyképéhez, majd Apor Vilmos püspök sírjához vonultak közös közbenjárását kérni életünkre, hazánkra és szolgálatainkra. 

 

A kórus előadásában a Napmisét láthatjuk hallhatjuk a Youtubon is, melyet szeretettel osztunk meg. A szkóla tagjai köszönik a sok pozitív visszajelzést. Mindent Isten nagyobb dicsőségére!

 

Az eseményről készült fotókat megtekinthetik itt.

 

Videó a miseordináriumról:

 

Horváth Csaba

Szentmise képek: Ács Tamás - Kórusképek: Gönye Martin

Híreink forrásmegjelöléssel használhatóak fel!