Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ünnepelt a szervita család

2012.09.18

 ÜNNEPELT A SZERVITA CSALÁD 

vadasz-zoltan-atya.jpg

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya a Szervita Rend főpatrónájának ünnepén, a Szervita Nővérek a Fájdalmas Anya Szolgálói az B. Apor Vilmos püspök által felszentelt kápolnájuk búcsúünnepét ülték. A Szentmisét, Vadász Zoltán atya, Győr - Gyárvárosi Káplán atya mutatta be. Részt vettek a győri Világi rend tagjai, még a Nagykanizsaiak is eljöttek teljes létszámban.  Zoltán atya nagyon szépen beszélt a Fájdalmas Anya szenvedéséről. A szentmisét követően három fiatal: Anna, Brigi és Csaba vette fel a Fájdalmas Szűzanya skapulárét, melyet a Hétfájdalmas Rózsafüzérekkel és az imafüzetekkel együtt Zoltán atya áldott meg. Így három ifjú taggal, megalakult Győrben, a Szervita Világi Rend mellet, a Fájdalmas Anya Skapuláré Társulat! A fiataloknak nagyon sokat jelentett ez, hiszen a fájdalmas anya lelkületével akarták elkötelezni magukat világi életükben, így hírdetni e szent karizmát, a szerviták életútját. Hála és köszönet, hogy ezen Fájdalmas Anya skapuláré társulat létrejött.


cerificato.jpg

Szeptember 17-én, Boldog Eusepi Cecília első liturgikus emléknapján, a Győr – Újvárosi templomban gyűltünk össze ünnepelni. Az Eukarisztikus áldozatot Tóth András görög katolikus parókus, család és ifjúsági referens mutatta be. Prédikációjában Cecília lelkiségéből azt emelte ki, hogy ő „semminek” tartotta magát, és így adta át teljesen Istennek önmagát. Ezt tanulhatjuk meg tőle, bármilyen életállapotban is éljünk.

Erre az ünnepre nagy ajándékot is kaptunk, Gyöngyi nővér kérésére, római közösségünk közvetítésével: Tito M. Sartori Atya, Szűz Mária Szolgálói Rend Szentté és Boldoggá avatási ügyeinek posztulátora elküldte Boldog Cecília csontereklyéjét a tanúsítvánnyal együtt. A Szentmise végén kifejezhettük tiszteletünket az ereklye előtt, alatt énekelve egy róla szóló dalt. „Cecília, mesélj nekünk az Urról /Cecília mesélj a belső lelki útról./ Bár fiatal voltál, de nővérünk vagy, Istenben élő testvérünk maradj/…  Az utat mit jártál tanítsd meg nékünk, /melyet megtettél könyörögve értünk./ Biztosabb léptekkel fogunk így járni,/ ha te fogsz értünk mindig közbenjárni./Új vezetőnk vagy, új barátnőnk vagy, / Szívünkből kérünk, hogy mellettünk maradj.   

A Szentmisén Horváth Csaba, templomunk fő ministránsa játszott az orgonán. Részt vett plébánosunk, Zsebedics József kanonok-plébános is, aki a gyóntatószékből kapcsolódott be az eseményekbe!

Az eseményekről készült képeket megtekintheti itt.

 

Szöveg és kép: Fazakas Gyöngyi Mária szervita nővér