Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ünnepi szentmise vízkereszt ünnepén Újvárosban -FOTÓK-

2021.01.06

2021. január 6-án szerdán este 18 órakor szentmise keretében ülték meg az újvárosi hívek vízkereszt ünnepét. Vízkereszt, korábban Szentkereszt a latin egyház Epiphania Domini, „az Úr megjelenése” elnevezésű, január 6-án tartott ünnepének magyar neve.  

A szertartás csúcspontja a víz és a só szentelése volt. Mindkét elem fontos számunkra testi és lelki értelemben egyaránt. Ősi hagyomány, hogy Vízkereszt napján vizet és sót használunk. Vizet azért, mert tisztít, lemossa bűneinket. A só pedig konzervál, megőriz. Megőriz minket az isteni szeretetben. A víz- és sószentelés végén Lukácsi Zoltán plébános ünnepi körmenetben hintette meg szenteltvízzel a híveket, jelezve a bűneinktől való megtisztulást. 

Ahogy a Napkeleti bölcsek a betlehemi Jézusban elismerik a várva várt királyt, és ajándékaikkal kinyilvánítják az ő fönségét, ez indítson minket arra, hogy mi is hódoljunk a szabadító, a várva várt Messiás előtt, aki bevonult a földi világba, a történelembe, hogy magához emelje mérhetetlen nagy szeretetével az emberiséget. 

Az eseményről készült fotókat megtekintheti itt.

 

Fotó: Radicsné Csőre Andrea

Híreink csakis forrásmegjelöléssel használhatóak fel.