Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Urunk színeváltozásának búcsú ünnepe Győr-Újvárosban

2012.08.06

Istennek hála, az elmúlt évek, talán egyik legszebb és legelmélyültebb búcsú ünnepére került sor augusztus 6-án hétfőn, este 6 órakor, Győr-Újvárosi templomunk titulusának, Urunk színeváltozásának ünnepén. 

fenykep0266.jpg

A szentségimádáson Jézus színeváltozásáról elmélkedtünk. A templom teljesen megtelt, a világháló segítségével még Szombathelyről, Szlovákiából és Győr különböző városrészeiből is jöttek zarándokok búcsú-ünnepünkre. A búcsúi szentmisét Zdiarszky László kármelita atya celebrálta. Koncelebrált: Simonics Péter tárkányi plébános, aki Nagy József plébánossága idején - mint gyakornok - fél évig diakónusként szolgált templomunkban. Az ünnep fényét emelte, hogy templomunk 3 fős kis kórusa és Horváth Csaba szervező meghívására más egyházközösségek lelkes énekesei is közreműködtek a szentmisén, s a gregorián Missa de Angelis misét énekelték. László atya prédikációjában megemlékezett Urunk színeváltozásáról, elmondta, mit jelent ez az ünnep a mai hívő számára, hogyan tud ránk hatni Jézus színeváltozása. Zsebedics József háláját és köszönetét nyilvánította ki az atyának, valamint megköszönte a híveknek az áldozatos segítséget, a templom takarítását, díszítését és minden anyagi vagy szellemi segítséget. Azoknak is köszönetet mondott, akik imádsággal készültek a szép búcsú-ünnepre. Horváth Csaba, a templom főministránsa a hívek nevében virággal fejezte ki László atyának köszönetét, hogy elvállalta az ünnepi áldozat bemutatását, valamint megköszönte a koncelebráló Péter atyának is, hogy megtisztelt bennünket jelenlétével, kérte Isten áldását életére és hivatására. A szentmise végén természetesen köszöntöttük a Győr-Újvárosi Szűz Máriát, kegyképéhez imádkozva adtunk hálát búcsú-ünnepünkért. Kértük égi édesanyánkat, Szűz Máriát, segítsen minket Jézus befogadásában.
Méltó és szép volt búcsú-ünnepünk. Köszönjük minden kedves hívő imádságát, köszönjük azoknak is, akik lélekben voltak velünk, és együtt imádkozhattunk. A Jó Isten áldása kísérje minden Krisztus-hívőt életének minden napján! Deo gratias!

Az eseményről készült képeket megtekinthetiitt.

Horváth Csaba

Kép: Vöő Mária Éva osm, Gönye Martin