Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Végső nyugalomra helyezték Kisgergely Ilona M. Tarzícia nővért

2019.06.19

dscn4480.jpg

2019. június 19-én szerda délelőtt örök nyugalomra helyezték a budapesti szervita templomban Kisgergely Ilona Amália M. Tarzícia szervita nővér hamvait. A gyászoló rokonság, a magyarországi szervita nővérek és atyák, a magyarországi szervita világi rend és skapuláré társulat tagjai, valamint az ismerősök és barátok szépen megtöltötték a templomot, hogy végső búcsút vegyenek Tarzícia nővértől. A szentmise előtt a hétfájdalmas rózsafüzért imádkozták a hívek. A gyászmisét és a temetési szertartást Lancendorfer István a kelenvölgyi Szentháromság templom plébánosa mutatta be. Prédikációjában személyes hangon beszélt elhunyt nővérünkről.

 

61743923_2361018287550477_3778780031669501952_n.jpgA szentmise celebránsa kiemelte: Tarzícia nővért igen magas korban szólította el az Úr. Ebben a korban már az ember nehezen viseli az öregség terheit. Tarzícia nővérünk egész élete tanúságtétel volt. Sokat küszködött, sokat szenvedett, különösen élete utolsó szakaszában. De nővérünk mindig szem előtt tartotta a szenvedés értékét, saját szenvedését egyesíteni tudta Krisztuséval, mintegy kiegészítve azt ami hiányzott Krisztuséból. Szenvedésével is szolgált, felajánlva azt Istennek embertársaiért. Csendben, alázattal viselte mindazt, amivel Jézus megajándékozta őt. Nővérünk már készült a nagy találkozásra Égi Jegyesével, nagyon vágyakozott az Örök Hazába. 

István atya zárszóként példaként említette Tarzicia nővér életútját. Ő már célba ért, Krisztusban lett teljes az élete. Nekünk, akik itt e földön még zarándokok vagyunk, fontos tudni kitől jöttünk, ki alkotott, kihez tartozunk, valamint életünk célja hová és kihez vezet. Életünk célja és középpontja Krisztus, végső célunk pedig az Örök Haza. Tarzícia nővérünk, aki előttünk ment el a földi létből, már imáival segít minket, hogy Isten után vele is találkozhassunk egykoron a Mennyek Országában.

A szentmise után a temetési szertartás következett, majd a templom kriptájában helyeztük nővérünk hamvait végső nyugalomra.

Nővérünk életútjáról bővebben itt olvashat.

dscn4469.jpg            

dscn4471.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4475.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4476.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4479.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4482.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4484.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4487.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4489.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn4490.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szöveg: Horváth Csaba papnövendék, a Győr-újvárosi Szervita Skapuláré Társulat tagja

Fotó: Ziska Beáta a győri Szervita Világi Rend perjele

Híreink csakis forrásmegjelöléssel használhatóak fel!