Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Virágvasárnap és passiójáték Győr-Újvárosban

2012.04.01

 Április 1-jén vasárnap a 10:30-as szentmisén emlékeztek az újvárosi hívek Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulására. viragvasarnap-7.jpg

A Szentmise elején Zsebedics József plébános az aszisztenciával, és a passióban szereplő gyermekekkel a templom előcsarnokába vonult ahol szép elmélkedést, és könyörgést mondott, majd a barkaágakat szenteltvízzel hintette meg. Ezután a megszentelt barkaágak szétosztására került sor a hívek részére. Szép ünnepi körmenetben vonult az aszisztencia a főoltárhoz, ahol az ünnepélyes szentmise megkezdődött. Az evangéliumi Passiót immáron harmadik éve az újvárosi plébániatemplom gyermekei adták elő, megmutatva Urunk Jézus Krisztus szenvedéstörténetét. Köszönjük a Passióban szereplő gyermekeknek a szép színvonalas előadást, melyet a Jézus iránti szeretetből adtak elő. Köszönjük a rendezőknek is az áldozatos segítséget. A szentmise végén a plébános megköszönte a Passióban szereplő gyermekeknek a szép előadást, majd a hívekhez intézett beszédében buzdított minket plébánia-templomunk összefogását illetően.

 Imádkozzunk az újvárosi Szűz Mária csodás kegyképéhez, hogy egyházközségünk felemelkedjen és még összefogóbb erő nyílvánuljon meg.

 

Az eseményeről készült képeket megtekintheti itt

Horváth Csaba

Kép: Bálint Istvánné