Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízkereszt Győr-Újvárosban

2013.01.06

 2013. január 6-án vasárnap, Urunk megjelenésének ünnepét, melyet a magyar hagyomány vízkeresztnek nevez, a Győr-Újvárosi plébániatemplomban ünnepi szentmise keretében ülték meg az újvárosi hívek.

fenykep-0014.jpg

 A délelőtti ünnepi szentmisét Zsebedics József plébános mutatta be. A szentmise elején plébánosunk homíliájában emlékeztetett minket Vízkereszt ünnepére. Az atya magyarázata fényt derített a víz és a só jelképes értelmére. Ősi hagyomány, hogy Vízkereszt napján vizet és sót használunk. Vizet azért, mert tisztít, lemossa bűneinket. A só pedig konzervál, megőriz. Megőriz minket Isten szeretetében. A víz- és sószentelés végén a plébános ünnepi körmenetben hintette meg szenteltvízzel a híveket, jelezve a bűneinktől való megtisztulást.

Ahogy a Napkeleti bölcsek a betlehemi Jézusban elismerik a várva várt királyt, és ajándékaikkal kinyilvánítják az ő fönségét, ez indítson minket arra, hogy mi is hódoljunk a szabadító, a várva várt Messiás előtt, aki bevonult a földi világba, a történelembe, hogy magához emelje mérhetetlen nagy szeretetével az emberiséget.

Az eseményről készült képeket megtekintheti itt.

Horváth Csaba

Kép: Bálint Krisztina