Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szervita rend hét szent alapítójának ünnepe az újvárosi szervita nővéreknél 2018.02.18

2018.02.12

Képtalálat a következőre: „újvárosi szervita nővérek”

Magyaros László győr-belvárosi segédlelkész szentmisét mutat be a szervita rend hét szent alapítójának ünnepe alkalmából február 18-án 15.30-tól a Győr-újvárosi szervita nővérek kápolnájában. (9025 Győr, Árvaház utca) 

A szentmise végén újmisés áldásban részesíti a megjelent híveket. Szeretettel hívják és várják a híveket!

 

*

1233. augusztus 15-én, hét gazdag és tekintélyes firenzei polgár a Szent Szűz hét fájdalmának tiszteletét ápoló társulást hozott létre. Alázatosan a Senario hegyén (Montesenario) remete életbe vonultak, itt főleg a Boldogságos Szűz Máriát tisztelték


1240. nagypéntekjén a Szűzanya jelenésben szólította fel őket rendalapításra, Szent Ágoston Regulája alapján létrehozták a megalapította Szűz Mária szolgáinak rendjét, a szervita rendet. Az első kolostoruk Firenzében alakult meg, majd Sienában, Pistojában, Arezzoban és más városokban gyorsan alakultak közösségek.

XI. Benedek pápa rendjüket jóváhagyta 1304. február 11-én.

XIII. Leó pápa a hét alapítót 1888-ban szentté avatta, és ezt az ünnepet rendelte. A liturgikus reformig az alapítást február 12-én ünnepeltük. Akkor az ünnep átkerült az egyik alapító, Alessio Falconieri halálának napjára (ő 110 évesen 1310-ben hunyt el, egyedül élte meg a rendalapítók közül a pápai jóváhagyást).

Példájuk:

A Szent Szűz tisztelete Jézus tiszteletéhez vezet minket!